Aqua-Rando (Canyoning) - Verticales Vosges

  • Aqua-Rando (canyoning) © Verticales Vosges
Neem een ​​bad in zuiver water in de watervallen en stromen van de Vogezen dankzij canyoning! Deze leuke en verfrissende activiteit die voor iedereen toegankelijk is, zal natuurliefhebbende gezinnen verrukken.
Voor deze activiteit raden we je aan om jezelf onder te dompelen in het midden van de kloof, een bergstroom gevormd door een opeenvolging van watervallen. Je ontdekt deze beschermde omgeving door middel van abseilen, springen in de bassins, glijden op natuurlijke glijbanen en zwemmen.
 
Praktische informatie: Canyoning is ook toegankelijk voor beginners, vanaf 8 jaar (onder begeleiding van een volwassene en vanaf 1m30). Deze activiteit vereist weten hoe te zwemmen, het wordt aanbevolen om comfortabel in het water te zijn. Sprongen zijn niet verplicht. Onze cursussen gaan naar de 1/2 dag van ongeveer 1u30 tot 2u00 van afdaling. De instructeur past de cursus aan op het niveau van de groep. Groep van 8 personen voor 1 gids.

Het ontmoetingspunt ligt op 40 km van La Bresse in de stad Plancher les Mines 70290. Neem vanuit Le Thillot de Col des Croix, neem bij de pas de departementale weg D16 naar de parkeerplaats van de Cascade de la Goutte des willows.
Richtgetal: 06 95 39 88 74

De uitrusting is voorzien: verstelbare helm, harnas, lanyard, karabijnhaken en 5 mm neopreen wetsuit.
Wat moet je meenemen:
- Een badpak (voor mannen, vermijd eventueel zwemshorts die kreuken onder het wetsuit en die op den duur pijn kunnen doen).
- Voor de meisjes en de harige, vergeet niet om iets mee te nemen om je haar te binden!
- Een goed paar instappers en veterschoenen om het water in te gaan (de klittenband gaat eraf en je verliest de schoenen...), badschoenen zijn verboden.
- Een verandering van kleding en schoenen (het is beter om op de terugweg te rijden).
- Een koord voor brildragers (anders loop je het risico een deel van de show te missen).